Graaf Huyn Award Graaf Huyn Award

Graaf Huyn Award

 

De Graaf Huyn Award wordt uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere of unieke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor onze vereniging. Deze persoon ontvangt een miniatuur van de originele Graaf Huyn Trophee.

De Graaf Huyn Trophee (gemaakt in de jaren 30 van de vorige eeuw) was destijds de hoofdprijs van het prestigieuze gelijknamige voetbaltoernooi en werd speciaal voor dit evenement gemaakt. Het Graaf Huyn Toernooi werd destijds georganiseerd door het toenmalige RKVV Quick, de voorganger (en een van de fusie clubs) van FC Geleen Zuid.

 

 

 

Uitreiking Graaf Huyn Award
De eerste Graaf Huyn Award werd op 28 mei 2016 uitgereikt aan Broer Geurts. Broer Geurts is medeoprichter én al 50 jaar lid van het bestuur van de Supportersclub FC Geleen Zuid. Een unieke prestatie!

Op 7 januari 2018 werd tijdens onze Nieuwjaarsreceptie de Graaf Huyn Award 2018 uitgereikt aan Math Meijers. Al vele jaren is Math verbonden aan onze vereniging als trainer, leider, scheidsrechter, wedstijdsecretaris en contributie-inner. Zonder twijfel en unaniem heeft het bestuur dan ook besloten de Graaf Huyn Award toe te kennen aan Math.

Op 1 juni 2019 werd de Graaf Huyn Award uitgereikt aan Jan van Impelen. Jan is geboren in Utrecht en is na zijn huwelijk naar Limburg verhuisd. Jan is lid van onze vereniging sinds 1 augustus 1978 en is dus meer dan 40 jaar vrijwilliger geweest. Degene die Jan beter kennen, weten dat hij niet graag op de voorgrond staat. Zo ook vandaag geeft hij voor de huldiging aan dat hij niet op het bordes gehuldigd wil worden en dus besluiten we dit in de bestuurskamer te doen. Dit heeft zeker ook te maken met zijn gezondheid; de reden waarom hij een poosje geleden heeft moeten besluiten te stoppen met het vrijwilligerswerk.
Jan heeft ons geholpen als trainer, leider, scheidsrechter en grensrechter. Dit deed hij altijd zonder te tornen aan normen en waarden en altijd met respect naar anderen toe. Dit siert hem en is dé reden waarom het bestuur heeft besloten de derde Graaf Huyn Award 2019 toe te kennen aan Jan.

 

Facebook
FC Geleen-Zuid