FCGZ JO11-3 - Walram JO11-2

FCGZ JO11-3 - WALRAM JO11-2

Na een lange winterstop (voor mijn gevoel heeft het wel een jaar geduurd) Was het vandaag weer zover. FCGZ JO11-3 stond voor zijn eerste wedstrijd in de 1e klasse. Vandaag kwam Walram op bezoek en voor hun was het al de 2e wedstrijd en op conditioneel gebied hadden wij het dan ook een stuk moeilijker omdat de winterstop lang geduurd had en er ook nog eens door toedoen van het slechte weer veel trainingen moesten worden afgelast.

Des al niet te min waren we deze ochtend vroeg opgestaan omdat op verzoek van Walram de wedstrijd een uur vervroegd was. Dus om 9:15 uur blies scheidsrechter Hans op de fluit en de eerste minuten in de eerste klasse waren een feit. FCGZ liep nog wat onwennig over het veld want de tegenstander was vanaf het begin fel en dat was even andere koek als toen we nog onze wedstrijdjes in de 2e klasse speelden.

Walram liet er geen gras over groeien en toog direct ten aanval onze mannen hadden de eerste helft danig moeite met het goed combinerende Walram en in de 12e minuut kwam Walram op 0-1 door slordig voetballen van onze kant we kregen de bal niet goed weg uit de verdediging zodat de goal wel erg makkelijk viel, gaande de wedstrijd konden wij er wat tegen over zetten maar de spaarzame kansjes die wij kregen werden onbenut gelaten. Adar bewees weer eens een geweldige keeper te zijn door een paar reddingen die de scheidsrechter al bijna geteld toch nog uit zijn doel te rammelen zodat de ruststand 0-1 was (nog niets verloren dus).

De trainers deden tijdens de rust er alles aan om iedereen er van bewust te maken dat iedereen toch wel een tandje erbij moest zetten en iedereen elkaar moest helpen. De 2e helft was FCGZ dan ook beter dan in de 1e helft er werd meer gevochten en waren wij het grootste gedeelte van de 2e helft beter dan Walram er werd meer voor de bal geknokt we konden toch niet voorkomen dat Walram door wat klungelig uitverdedigen (we kregen de bal niet uit de eigen 16 weg) op 0-2 kwam.

We lieten ons echter niet onbetuigd en produceerde meer aanvalsdrang maar er zaten telkens voetjes van de tegenstander tussen dus lukte het net niet om te scoren, totdat Vigo een bevlieging kreeg en over links een paar mannetjes passeerde en het overzicht behield want Max B en Manu hadden zich zeer goed voor de goal geposteerd en Vigo zag ze niet over het hoofd hij legde de bal loepzuiver voor doel waar Max B de bal liet lopen en Manu de bal voor het intikken had bam 1-2 nog.

4 minuten te voetballen maar in de resterende tijd werd er niet meer gescoord.

Tot volgende week dan gaan we een uitwedstrijd spelen in Chevremont (Kerkrade).

Uw razende reporter langs de zijlijn............

Clubkleding

Kledingsponsor


Webshop
 
Banner
Banner

Accommodatie
Graaf Huyn sportcomplex
Jos Klijnenlaan 685
6164 AP Geleen
t: 046-4741628
e: info@fcgeleenzuid.nl

Klik voor googlemaps route