FC Geleen Zuid bezoekt Fortuna Sittard

Nadat selectiespelers van Fortuna Sittard onlangs de trainingen van de jeugd van FC Geleen Zuid hadden bezocht, was het afgelopen vrijdag de beurt aan de spelers van FC Geleen Zuid om een wedstrijd van Fortuna Sittard te bezoeken. Dit alles in het kader van het Voetbal Puur Pakket dat tussen beide clubs is afgesproken. 
Een ‘bus’ vol spelers/kader/ouders verzamelde zich vóór de hoofdingang van het Fortuna Stadion om de kaarten voor de wedstrijd tegen Helmond Sport in ontvangst te nemen. Gezamenlijk vertrok men vervolgens naar vak E om daar plaats te nemen en nog enkele momenten van de warming-up gade te slaan. Al vroeg in de wedstrijd nam ‘Fortuna’ een voorsprong welke natuurlijk positief oversloeg op de al gespannen FCGZ-spelertjes. 15 minuten vóór het rustsignaal werd via de ondergrondse parkeerplaats naar de catacomben van het stadion gelopen om daar te wachten totdat technische staf, spelers en arbitrage “aan de thee” begonnen. 
Via de ‘spelerstunnel’ werd het veld betreden en stonden de spelers op het veld waar grootheden als Mark van Bommel, Fernando Ricksen en Bert van Marwijk ooit hun opwachting hebben gemaakt. Op de reservedoelman van ‘Fortuna’ werden penalty’s genomen. Sommigen waren zo onder de indruk van de gehele entourage er om heen, dat ze zelfs in de grond trapten i.p.v. tegen de bal. Vervolgens werd met 11 spelers 4 x 4 gespeeld (!!!) vóór de fanatieke aanhang op de Ricksen-side. Onder aanmoediging van de supporters in het stadion werd deze ‘tour’ afgesloten met een ererondje langs het veld. 
De 2e helft was amper bezig of de 3-0 lag al in het netje, maar deze hebben we alleen ’s avonds in de samenvatting op Fox Sport kunnen zien. Terug op de tribune was het duidelijk zichtbaar dat Fortuna Sittard ook na rust de veel betere ploeg was. Éen actie daar nog uitlichtend: ‘man of the match’ Emrah Bassan (gehuurd van Galatasaray) schoot de bal na een soloactie beheerst in de benedenhoek en zorgde daarmee voor de uiteindelijke 4-1 eindstand. 
Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal werden spelers door kader/ouders gedirigeerd om huiswaarts te keren, want in de vroege zaterdagochtend moest al weer worden aangetreden. Ook niet zonder succes!

Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het filmpje te bekijken via youtube 

 

Clubkleding

Kledingsponsor


Webshop
 
Banner
Banner

Accommodatie
Graaf Huyn sportcomplex
Jos Klijnenlaan 685
6164 AP Geleen
t: 046-4741628
e: info@fcgeleenzuid.nl

Klik voor googlemaps route