JO9-1 kwartfinale beker

JO9-1 kwartfinale beker

In de poulefase had de JO9-1 DVO, BSV Limburgia en vv Sittard al achter zich gelaten waarna vervolgens  in de 2de rond De Ster met een overtuigende overwinning door Geleen werd uitgeschakeld. Voor de 3de rond werd de JO9-1 vrijgeloot waarmee we een vrij ticket kregen voor de kwartfinale.

Voor de kwartfinale werd de JO9-1 van de Groene Ster geloot. Een tegenstander die we 2 weken eerder al waren tegen gekomen in de competitie. In één van de beste wedstijden die Geleen dit seizoen heeft laten zien werd de Groene Ster met mooi aanvallend voetbal aardig van de mat gespeeld. FC Geleen was deze wedstrijd heer en meester in het positiespel. FC Geleen stapte met een 11-4 overwinning van het veld. Zo'n goede wedstrijd geeft natuurlijk veel vertrouwen naar een kwartfinale toe, maar we hebben inmiddels ook gezien dat het niveau van de JO9-1 nog al eens wisselt en de potentie die er in zit er niet elke week uitkomt.

De kwartfinale werd uitgespeeld bij de Groene Ster. Gespeeld werd op een speciaal kunstgrasveldje voor F en E wedstrijden. Dit veld was qua formaat echter net wat kleiner dan een normaal F-speelveld en het kunstgras was van dien aard dat een bal extra hoog stuitert en veel sneller rolt, allemaal niet in het voordeel van Geleen.
De tactiek van de Groene Ster was ons inmiddels al bekend. 2 beren van verdedigers achterin (geschat wordt dat in ieder geval 1 van deze spelers al rond maatje 44 in de kicksen had), deze 2 houden het achter dicht, waarna direct de lange bal naar voren wordt gehanteerd waarbij wordt gehoopt dat deze goed valt voor een aanvaller van de Groene Ster. Een speelwijze die haaks staat op die van Geleen waar juist vanuit achteren opgebouwd wordt en met positiespel geprobeerd wordt de verdediging van de tegenstander te passeren.

Vanuit de lange bal krijgt de Groene Ster een aantal kansen, deze gaan echter of naast of worden goed gepakt door uitkomen van onze keeper. FC Geleen probeert voetballend door de verdediging heen te komen, maar dit wilt de eerste helft niet lukken, het snel rollen van de bal op dit kunstgras komt ons positiespel niet ten goede. Tegen het eind van de 1ste helft volgt er nog een lange bal naar voren van de Groene Ster, onze keeper komt uit maar pakt de bal buiten het strafschopgebied in de handen. Aangezien dit speciale kunstgrasveld voorzien is van lijnen, ook voor de keeper, heeft protesteren geen zin. Vrije trap voor de Groene Ster, een van de beren wordt voor onze keeper gepositioneerd om deze te hinderen, een ervaring die voor onze keeper het best omschreven kan worden als een totale zonsverduistering. De spanning stijgt en de vrije trap wordt genomen, de bal gaat echter tegen hun eigen speler aan die hiermee een goal voorkomt.

Na deze vrij trap volgt er nog een goede pass vanuit onze verdediging, onze spits kan 1 op 1 af op de keeper maar wordt net buiten het strafschopgebied van achteren neer geschoffeld door een verdediger van de Groene Ster, het is dat we in de F niet met kaarten spelen anders had deze verdediger het veld mogen verlaten. De vrije trap die volgt gaat helaas naast.
Met een stand van 0-0 volgt het fluitsignaal voor rust. Alles is nog mogelijk, maar het gaat een stuk lastiger dan de 11-4 overwinning van vorige keer.

Met de instructie een tandje extra bij te zetten beginnen we aan de 2de helft. Helaas had de Groene Ster dezelfde instructie gekregen tijdens de rust en binnen een paar minuten keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Nu moeten echt alle hens aan dek. Een lange bal van onze rechtsback naar voren, onze aanvaller gaat er naar toe samen met de keeper van de Groene Ster. Beide zitten er naast en de bal hobbelt de goal in, 1-1 en we zitten weer in de wedstrijd. De wedstrijd blijft gelijk op gaan en de spanning blijft stijgen. Op een gegeven moment besluit onze spits dat het nu wel goed is geweest, hij haalt de bal op bij de verdediging en begint aan een soloactie waar Messi nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Hij passeert 1 man, 2 man, 3 man, met de laatste kracht die nog over is na de sprint over het hele veld plaats hij de bal langs de keeper, 1-2 voor Geleen.

De Groene Ster is gebroken en redelijk snel volgen met goede acties en voorzetten de 1-3 en 1-4 voor Geleen. Vlak voor het eind weet de Groene Ster ook nog eenmaal het net te vinden waarna de wedstrijd met een 2-4 overwinning voor Geleen wordt afgesloten.
We hebben er vandaag voor moeten knokken maar het is gelukt, op naar de halve finale in de beker.

In de halve finale zal de JO9-1 van Scharn, Heer of Kerkrade-West op ons wachten. Alledrie goede tegenstanders die we al kennen vanuit de competitie en waar we wisselende resultaten tegen hebben gehaald. Wie het van die 3 ook wordt, het zal een spannende wedstrijd worden en Geleen zal alles moeten geven om die finale te halen.

Clubkleding

Kledingsponsor


Webshop
 
Banner
Banner

Accommodatie
Graaf Huyn sportcomplex
Jos Klijnenlaan 685
6164 AP Geleen
t: 046-4741628
e: info@fcgeleenzuid.nl

Klik voor googlemaps route