FC Geleen Zuid investeert in opleiding trainers FC Geleen Zuid investeert in opleiding trainers

Voor een vereniging zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk. Zonder vrijwilligers kan een vereniging namelijk niet bestaan. Eén van de belangrijkste groepen vrijwilligers in een voetbalvereniging zijn de trainers en leiders van de verschillende teams. FC Geleen Zuid vindt het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat deze trainers en leiders goed uitgerust hun vrijwilligerswerk kunnen doen. En dat betreft niet alleen het leveren van materialen zoals een voetbalveld en voetballen, maar ook kennis en kunde om onze leden op een juiste manier te leren voetballen.

Om onze vrijwilligers hierin beter te kunnen faciliteren heeft FC Geleen Zuid de hulp ingeroepen van Dutch Academy of Sports (DAOS). Zij zullen vanaf seizoen 2020-2021 onze trainers en leiders een seizoen lang volgen, opleiden en coachen. FC Geleen Zuid is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit en het plezier van onze trainers ten goede komt, maar ook dat het de kwaliteit, ontwikkeling en spelvreugde van onze leden verhoogt. Wij kijken met hoge verwachtingen uit naar de samenwerking met DAOS en wensen onze trainers en leiders veel plezier.

Wie is DAOS?
Dutch Academy of Sports is een organisatie van voetbal- en keeperstrainers met jarenlange ervaring binnen het jeugd- en seniorenvoetbal. DAOS laat voetballers en trainers het voetbalspelletje met nog meer plezier beleven en geeft daarbij meer inzicht in de technische aspecten. In hun unieke concept geven ze extra aandacht aan individuele ontwikkeling en technieken, maar zeker ook aan het gezamenlijk verder ontwikkelen van een voetbalteam, waarbij het afstemmen van basistaken de boventoon gaan voeren.
Wedstrijden zijn een ultiem meetpunt voor elke trainer. Door veel wedstrijdechte vormen te trainen zijn trainers steeds beter en sneller in staat om keuzes te maken m.b.t. voetbalhandelingen met en zonder bal.
De ondersteuning zal bestaan uit een klein beetje theorie en heel veel praktijk. En dat een heel voetbalseizoen lang. Het motto van DAOS is: "Niets is fout, maar hoe kan ik het nog beter doen?".

De trainers en leiders hebben op 11 maart jl. kennis gemaakt met DAOS en zijn geïnformeerd over hun aanpak etc.


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Het trainingsschema 2020-2021 staat nu online

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid