Vrijwilliger van de maand januari 2020 Vrijwilliger van de maand januari 2020

Vrijwilliger van de maand, Ralph Schutgens

Ralph, trainer van de JO17-1 loopt al enige jaren op onze club rond.
Voor mij voor het interview iemand die ik wel regelmatig tegenkwam, maar die ik eigenlijk niet kende.
Getrouwd met Wendy en vader van Corné, die op de JO19 speelt en Ivo, die op de JO17 speelt.
Hij maakt in zijn dagelijks werk kostprijsberekeningen voor industriële projecten, is ooit bij GTI in Geleen begonnen, daarna 7 jaar in Keulen gewerkt en nu op Chemelot.
Als jongeling voetbalde hij bij Quick '08, maar moest in de senioren ten gevolge van een ver-velende blessure stoppen met voetballen.
Toen zijn zoons gingen voetballen in de tijd dat hij in Keulen werkte dus de eerste jaren was Wendy steeds degene die met de jongens naar de trainingen ging.
Toen hij van werkplek wisselde kreeg hij wat meer vrije tijd en nam hij ook meteen het initia-tief om zelf ook als trainer/leider aan de slag te gaan in 2012.
Naast het voetbal is hij ook nog actief binnen het RAAF (Regiment Awt Adjudante vd Flaarisse) en het valt op dat daarvan nog meer leden binnen onze vereniging actief zijn of langdurig geweest zijn. Bezige bijen die mannen van het RAAF.

Ralph begon zijn trainers carrière bij de E jeugd en daarna 2 jaar D. Vervolgens de C1 een jaar.
Op dat moment besluit hij dat hij eigenlijk zijn eigen zoon niet meer wel trainen. Hij gaat naar de D2 en begint aan de trainersopleiding UEFA C.
Vervolgens neemt hij met Dennis de D1 onder zijn hoede die op dat moment Divisie speelt en zij weten zich tegen de verwachtingen vooraf te handhaven.
Vervolgens traint hij ook de JO13-1 die ook in de Divisie speel en tenslotte gaat hij naar de JO17, waar hij nu ook nog samen met Dennis, Camiel en Ivo het team tot een zo hoog moge-lijk niveau wil brengen. Samenwerking en elkaar aanvullen staat voorop. Zijn doelstelling is: samen beter worden maar wel met plezier.

Wat bij hem voorop staat is het leren, niet alleen voor de groep maar zeker ook voor hemzelf.
Als voorbeeld geeft hij: laatst had ik een simpele oefening voor de groep, maar de inzet liet te wensen over. We bespraken dit en de groep gaf aan dit maar saai te vinden. Op dat moment leerde ik dat ik duidelijker moest zijn over de bedoeling van de oefening, en dat werkte. De oefening werd niet minder saai, maar de inzet werd groter, omdat er een beter wederzijds be-grip was. Zo wist hij tijdens ons interview nog een aantal boeiende voorbeelden naar voren te brengen.
Waar hij zichtbaar van geniet als hij verteld over het plezier dat de groep aan de trainingen en wedstrijden beleeft en het feit dat de punten waar nadrukkelijk aan gewerkt wordt ook terug-komen in de wedstrijden.
Ralph is naar zijn groep toe een man zonder kapsones, open en rechtuit. Hij neemt ook geen blad voor zijn mond en geeft waar nodig zijn mening.


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Het trainingsschema 2020-2021 staat nu online

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid