JO8-1 JO8-1

Eindelijk, na de corona-stop mochten we weer ballen tegen echte tegenstanders. En wel op het "corona-proof" sportpark van Rkvb. Om 10:15 uur mochten onze mannen van de JO-8-1 aftrappen tegen Roggel, waar de trainers nog zo zijn bedenkingen hadden over de vorm van de dag, hadden de kids daar geen bedenkingen over en speelde aantrekkelijk voetbal. Met goed samenspel werd Roggel dan ook van de mat gespeeld uitslag 6-0.Altijd lekker om het toernooi te beginnen met een overwinning! Wedstrijd 2 werd gespeeld tegen SSE uit Someren, wederom begonnen onze jongens goed aan de wedstrijd. En al snel was duidelijk  dat fc Geleen zuid JO-8-1 een maatje te groot was voor SSE.na 12 min speeltijd was de orkaan "fc Geleen zuid" dan ook uitgeraasd en stond de 11-0 op het scorebord. Twee wedstrijden gespeeld, twee gewonnen. Op naar wedstrijd nummer drie. Ditmaal troffen we sv Kronenberg. Na een onderbreking vanwege een flinke regenbui mochten de mannen dan eindelijk aantreden  voor wedstrijd nummer 3. Waar de trainers nog waarschuwde voor onderschatting, waren de kids al klaar voor aftrap.  Een wedstrijd waar Geleen zuid meer overwicht had, maar toch niet helemaal kon overtuigen. Ze kregen prima tegenstand van sv Kronenberg en of het nu onderschatting was of de flinke regenbui, uiteindelijk gingen we met een kleine nederlaag van het veld af 1-0 verloren! Niks aan de hand, koppen bij elkaar en op naar wedstrijd nummer 4.Ditmaal mochten we het opnemen tegen de plaatselijke trots RKVB. Konden de mannen de verliespartij tegen Sv Kronenberg van zich afspelen? Het antwoord was ja, fc geleen zuid speelde goed voetbal en de wedstrijd werd dan ook verdiend gewonnen van RKVB. Uitslag 6-0.
Door de onnodige nederlaag tegen Kronenberg werden we tweede in de poule. dit hield in dat de mannen van de JO-8-1 de finale hadden misgelopen. Niet getreurd want we konden nog altijd een beker mee naar Geleen nemen. we mochten namelijk spelen voor plek 3-4. Deze wedstrijd speelden we tegen Rksvn. De drive bij de jongens was groot om toch die 3de plaats mee te nemen naar Geleen en zo werd Rksvn vrij eenvoudig aan de kant gezet, uitslag 7-1. De blijdschap was er na het behalen van de 3de plek niet minder om. Uiteindelijk was het een leuke en leerzame dag en gingen de kids voldaan huiswaarts met een mooie beker op zak.
Met vriendelijke groet,
Sportverslaggever M.Schuffelen


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Het trainingsschema 2020-2021 staat nu online

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid