Corona protocol FC Geleen Zuid Corona protocol FC Geleen Zuid

Beste trainers, leiders, voetballers, ouders en begeleiders,

Onderstaande richtlijnen gelden op ons complex

Corona protocollen en richtlijnen:

 • Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht (zie hiervoor o.a. de richtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF algemeen protocol verantwoord sporten). Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Pas hygiëneregels toe. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd drukte. Gebruik altijd gezond verstand. Bij vragen kun je altijd de FAQ van de KNVB raadplegen via deze link;
 • Voor alle seniorenteams geldt dat er niet getraind mag worden op ons complex;
 • Voor alle jeugdteams (JO7 t/m JO19) geldt dat wel gewoon getraind mag worden. Tijdens de trainingen gelden voor de kinderen geen aparte richtlijnen voor afstand onderling. Kinderen die in jeugdteams uit komen (dus ook kinderen die al 18 jaar oud zijn) mogen gewoon meedoen aan de training;
 • Trainers moeten 1,5 meter afstand houden van spelers van 13 jaar en ouder. Een enkele uitzondering is mogelijk, bijvoorbeeld in het geval van een blessurebehandeling. Trainers hoeven geen afstand te houden van spelers t/m 12 jaar. Trainers kunnen niet meedoen aan partijvormen of ander oefeningen;
 • We trainen weer volgens een aangepast trainingsschema dat te vinden is op onze website via deze link. Dit schema gaat in op maandag 19 oktober. Alle doordeweekse trainingen hebben een duur van 1 uur en 15 minuten. Op zaterdagen hebben de trainingen van de bovenbouw (JO13 t/m JO19) een duur van 1 uur en 30 minuten. We werken weer met uiteenlopende begin- en eindtijden om de aanloop van kinderen, ouders en trainers te spreiden op de parkeerplaats, aan de poort, in het ballenhok en op ons complex in het algemeen. Kijk goed hoe laat jouw training begint;
 • Aan spelers vragen we om alleen naar het sportcomplex te komen als er een training voor jou gepland staat. Kom op eigen gelegenheid naar een training wanneer dat mogelijk is en kom niet te vroeg. Verlaat na de training direct weer het sportcomplex;
 • Ouders/Begeleiders die spelers brengen wordt gevraagd om kinderen bij de poort af te zetten en na de training ook weer bij de poort op te halen. Ouders/Begeleiders mogen het sportcomplex niet betreden. Na avondtrainingen worden de jongste kinderen door een van de trainers naar de poort gebracht;
 • De kantine en de kleedlokalen zijn gesloten;
 • Kom omgekleed naar het sportcomplex en ga vooraf naar de wc. De wc’s zijn alleen open voor noodgevallen;
 • Officiële wedstrijden en competities zijn niet toegestaan. Ook oefenwedstrijden tegen andere verenigingen zijn niet toegestaan. Er mogen wel oefenwedstrijden worden gespeeld tussen eigen teams.
 • In het ballenhok zijn maximaal 2 trainers tegelijk toegestaan. De rest wacht buiten op 1,5 meter afstand van elkaar. Kinderen komen niet in het ballenhok;
 • Tijdens trainingen is een corona-coördinator aanwezig op ons complex die toezicht houdt op het volgen van de richtlijnen en als aanspreekpunt dient voor ouders/begeleiders;
 • We gaan er nog steeds vanuit dat trainers en ouders zoveel als mogelijk zelf verantwoordelijkheid nemen voor het volgen van de richtlijnen. We gaan er ook vanuit dat trainers en ouders spelers t/m 18 jaar helpen bij het volgen van deze richtlijnen;

Deze maatregelen zullen gelden tot nader bericht. Mochten er vragen zijn over deze communicatie dan vernemen wij deze graag via jeugdcommissie@fcgeleenzuid.nl. We wensen iedereen natuurlijk veel plezier. 

Met sportieve groet,
de Jeugdcommissie


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

FC Geleen Zuid opgericht 1908

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid