FC Geleen Zuid - GSV'28 3-11-2019

Voor jullie gelezen op de website van GSV'28 >  FC Geleen Zuid 1 - GSV'28 1 dd. 3-11-2019

Late gelijkmaker houdt GSV'28 1 van 5e zege af

Na vier overwinningen in zes wedstrijden keken de supporters van GSV'28 met een hoopvolle blik naar de tussenstand van het 1e periodekampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan maakten maar liefst nog 6 teams kans op de eerste prijs van dit seizoen. Na afgelopen zondag viel slechts één ploeg af waardoor we nog een super spannende laatste speelronde krijgen inclusief de topper Heer (nummer 5) tegen Caesar (koploper).

Spannend was de eerste helft in Geleen alles behalve. De wedstrijd tegen FC Geleen-Zuid werd in de eerste helft een schaakspel op het middenveld. De ploeg van Leo Beckers stond erg defensief opgesteld en liet slechts enkele GSV'ers aan de bal. De gehele eerste helft leverde slechts 2 doelpogingen op. In de 1e minuut gaf GSV'28 het eerste speldenprikje. De Genhouter voorzet/inzet ging maar net voorlangs. En in de 28e minuut was het Geleen-Zuid-topscorer Stijn Keulen die gevaarlijk uitbrak. Een goede verdedigende actie van Marco Thoma hield Keulen van een echte schietkans af.

Na de thee kreeg de wedstrijd een hele andere wending. Nadat FC Geleen-Zuid het eerste schot op doel had gelanceerd was het Tim Booten die de openingstreffer inluidde. Zijn actie aan de linkerkant en een zeer fraaie voorzet met buitenkans rechts zette de GSV-voorwaartsen in een kansrijke positie. Invaller Jordi Janssen scoorde, zijn eerste doelpunt van het seizoen en dat als zijn eerste serieuze balcontact van deze middag.

FC Geleen-Zuid nam rond de 60e minuut het initiatief in de wedstrijd over. Binnen 7 minuten creëerden zij 4 gevaarlijke momenten voor het doel van Van Goethem. Martijn Lemmens die 8 jaar bij GSV'28 voetbalde, was het dichtste bij met een schot dat stijlvol gered werd door Van Goethem. Tot scoren kwam de Geleners (nog) niet. GSV'28 kreeg vervolgens nog maar twee kleine kansen. Schoten van Tim Booten en Steef Nijsten werd gepareerd door de defensie van de gastheren.

Zij bleven energie leveren en kregen uiteindelijk loon naar werken. GSV'28 ging achteruit lopen en moest in de laatste 10 minuten toezien hoe de nummer 3 van de 2e klasse G de gelijkmaker forceerde. Een vrije trap van Stijn Keulen ging maar net over. Dat gold ook voor een bijna niet te missen kopbal van Jordi van Leeuwen.

In de 89e minuut kwam dan toch het tweede doelpunt van de wedstrijd. De Genhouter defensie zag er niet al te best uit bij een strakke lange bal die Stijn Keulen in de loop fantastisch aannam en direct afrondde: 1-1. Randy van Goethem was kansloos. Hij kreeg nog een 'heldenrol' in de 8 minuten blessuretijd die volgde. In deze blessuretijd vielen Aaron Wijns (blessure) en Rick Pijls (twee keer geel) nog uit. Van Leeuwen en Hoedemakers hadden moeten scoren voor de thuisploeg, maar faalden.

De matige wedstrijd eindigde zo in een gelijkspel. Beide teams schieten er voor wat betreft de periode niets mee op, maar blijven toch mooi meedraaien in de top van de 2e klasse G. Voor zowel GSV'28 als FC Geleen-Zuid geldt dat zij zondag moeten winnen en afhankelijk zijn van (slechte resultaten van) Caesar en Sportclub'25 om de periode nog te pakken. GSV'28 gaat het thuis opnemen tegen Eijsden.

2e klasse G | 7e speelronde
FC Geleen-Zuid 1 - GSV'28 1: 1-1 (0-0)
49' 0-1 Jordi Janssen
89' 1-1 Stijn Keulen